Visie


‘De unieke vorm ontstaat door de techniek dat het materiaal vereist.’

Architectuur zie ik als een kledingstuk, sculptuur, een omhulsel voor de mens. Hier moeten wij ons lekker in voelen en het moet ons passen.
Eenvoud, eerlijk, puur en doordacht. Eerlijke vormen. Passend bij hun functie. Maar net niet standaard. Eigen. Dat is waar ik voor sta.


Door kleine ingrepen grote opbrengsten verkrijgen. Verschalen, insnijden of verschuiven. Daarnaast vind ik de relatie vloer, wand en plafond belangrijk. Ze sluiten op elkaar aan en kunnen elkaar versterken of juist verzwakken.
Doorlopende lijnen. Een geheel.
Open ruimten die door een vorm of materiaal keuzes zichzelf indeelt. Ik ben een conceptdenker. In een concept staat sfeer onlosmakelijk verbonden met vorm, materiaal, kleur en licht. Nuchterheid in detail. Ik hou van contrasten, oud versus nieuw en statisch versus organisch. Natuur. Eerlijke materialen. Ik haal mijn inspiratie uit de omgeving en het dagelijkse leven.

Grote voorbeelden voor mij zijn Mies van der Rohe, Carlo Scarpa, Ron Arad en Toyo Ito. (organisch, lijnen, eenvoud en doordacht. puur)

Mijn doel is van elk ontwerp weer iets unieks te maken. In ontwerp, sfeer en gebruik. Niet standaard maar het wiel hoeven we ook niet uit te vinden. Elke opdrachtgever is ook weer uniek met zijn of haar unieke wensen.
Het vak is mijn passie en ik hoop nog vele unieke ontwerpen te mogen realiseren.> lees meer . . .
Saskia Konst Interieurarchitect BNI
Jan Schotanuswei 25
8567 LB Oudemirdum